неділю, 19 січня 2014 р.

Вогонь війни у пам'яті навічно

  8 січня в історії нашого міста -  в особливій шані. День  визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників вшановується незалежно від політичних подій, що формують наше сьогодення.
  Колектив бібліотеки-філії №8 підготував і провів з учнями 9-А класу ЗОШ №16 свічку пам'яті "Вогонь війни у пам'яті навічно" з нагоди визволення міста Кіровограда від  фашистських загарбників. 
   Захід проведений з метою увіковічнення безсмертного подвигу народу, ушанування пам'яті полеглих за визволення нашого міста, продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів і пам'яті про Перемогу.
   Бібліотекарі провели інформаційну годину "Симфонія визволення" з якої присутні дізналися про героїчні події визволення міста та героїв-визволителів, які залишаться в їх пам'яті на все життя. Також діти переглянули документальний фільм "Кіровоград наш!"

 На захід були запрошені - Джемига А.В.-голова спілки ветеранів військової служби міста Кіровограда та Ковшов В.І.-ветеран Великої Вітчизняної війни. Вони розповіли присутнім про події. які відбувалися в ті жахливі роки та закликали їх бути патріотами своєї Батьківщини.




Ковшов В.І декламував свої вірші, про ті величні події, які не залишили нікого байдужими,особливо юнаків. Після закінчення заходу кожен особисто виразив свою подяку та шану ветеранам.