четвер, 24 квітня 2014 р.

День інформації "Жива душа природи промовляє"

    24 квітня 2014року  бібліотека-філія №8 для учнів ЗОШ №16  провела День інформації «Живої   природи душа промовляє»  з метою привернути увагу до проблем екології нашої планети, нагадати про екологічні катастрофи та дати можливість кожному замислитися над тим, що можна зробити для збереження тих щедрот, якими наділила нас природа.
    Напередодні у бібліотеці була оформлена книжкова виставка-роздум «Земля – це наша душа» та проведений огляд літератури «Природа – що залишимо нащадкам?»

     Протягом дня школярі відвідали низку цікавих заходів та прийняли участь у екологічній акції «Чисте довкілля» , яка проходила у бібліотеці.


 Тільки на Землі створені сприятливі умови для існування життя, та наскільки вона потребує дбайливого ставлення до себе – це і стало темою екологічного круїзу «Планета Земля – унікальна»
     Осмислити та усвідомити масштаб трагічних подій, розбудити почуття відповідальності перед наступним поколінням спонукала віртуальна подорож «Слід Чорнобиля» та трагічні факти «Чорнобиль: вчора і сьогодні».


   Діти жваво відповідали на питання еко-вікторини «Таємниці рідної природи» та відтворювали пластику та характер відомих тварин у грі-хвилинці «Зоопарк».
     Сподіваємось, що надана інформація допоможе підростаючому поколінню жити мрією майбутнього з добротою, надією, вірою, любов᾽ю до рідної землі.

вівторок, 22 квітня 2014 р.

Христос воскрес - радійте люди!

    22 квітня 2014 р. у приміщенні  бібліотеки-філії №8 відбулося чергове засідання «Клубу цікавих зустрічей».
    Для  розширення кругозору жінок – членів клубу, розвитку духовної культури, релігійної свідомості, розширенню біблійних знань та дати можливість жінкам поспілкуватися, відпочити від повсякденних проблем, відбулася духовна вітальня «Христос воскрес – радійте люди!».

    Присутні з цікавістю сприйняли  міні-інформацію «Історія святкування Пасхи». Відео-презентація «Світле свято Великодня» надала інформацію про перемогу над смертю та надію на майбутнє.

     Жінки жваво відповідали на запитання вікторини «Знавець Великодня»  Що дало їм можливість перевірити свої знання Біблійних істин на тему Пасхи, а також відкрити для себе щось нове, досі невідоме ,активно приймали участь  у грі «Найуважніша» та конкурсі «Хто швидше?»


       За чашкою чаю жінки посмакували пасками, спеченими власноруч , обмінялися рецептами та залишили бібліотеку у гарному настрої!

четвер, 17 квітня 2014 р.

Моя професія – це цікаво



Вибір професії – усвідомлене визначення людиною сфери діяльності, яку вона прагне опанувати й довгий час нею займатися. Це один з найважливіших етапів на життєвому шляху людини. Адже, обираючи професію, особистість насамперед визначає своє місце в житті.       
17 квітня 2014 року бібліотека-філія № 8 провела з учнями 10-А та 10-Б ЗОШ №16 профбутік «Моя професія – це цікаво», мета якого була допомогти старшокласникам правильно та свідомо обрати професію, спираючись на власні здібності, інтереси, цінності та можливості; пізнати свої сильні та слабкі сторони, розвивати самосвідомість, почуття власної гідності; найбільш успішно і повно реалізувати себе у поведінці та діяльності.    

Профконсультація  «Хочу. Можу. Потрібно.» зорієнтувала присутніх на те, що передбачає профорієнтація, як потрібно обирати професію, про труднощі, що виникають під час вибору професії. Бібліотекарі запропонували перегляд слайдової презентації «Професії, що мають майбутнє», де було представлено: побудову особистого професійного плану; нові професії, що користуються попитам; онлайн-професії та професії, що з’являться найближчим часом на ринку праці.  

 Старшокласники із задоволенням давали  відповіді на запитання веселої вікторини «Відгадай професію», приймали участь у диспуті «Покликання. Як його знайти?», а також деякі учні розповіли про подальші плани щодо вибору професії, чим вона цікава і чому.
Наприкінці заходу, дітям було представлено великий вибір буклетів про те, як зареєструватися в службі зайнятості, як знайти роботу, інформаційно-довідкові послуги, знайти роботу до душі.

Закінчивши захід, бібліотекарі-філії №8, побажали десятикласникам обрати професію до душі і стати справжніми професіоналами своєї справи.

середу, 9 квітня 2014 р.

Конкурс "Краща прибібліотечна територія"

                                                               
                                                             Увага!!!

    Провівши міні-опитування серед наших користувачів, "Якою Ви бачите прибібліотечну територію?", ми розпочали роботу по її благоустрою.
   Ось так вона виглядить зараз!!!
    
           

Наші перші клумбочки!!!


             
І це тільки початок!

Конкурс "Краща прибібліотечна територія"


                                                            Шановні друзі!!!

    Наша бібліотека приймає участь у конкурсі  "Краща прибібліотечна територія", оголошений Кіровоградською МЦБС з 01.03. по 01.09.2014 року.
    Мета конкурсу- зробити прибібліотечну територію більш  привабливою, креативною та сучасною.
     Наша прибібліотечна територія виглядала так: