вівторок, 17 червня 2014 р.

Хай щастю дитини не буде кінця



               
   Діти — це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Ми, дорослі, повинні їх виростити, огорнути затишком і теплом, щирою ніжністю та любов’ю, маємо захистити дітей від життєвих незгод, створити всі умови, щоб вони стали  добрими, світлими, щирими і сердечними. Саме такими ми хочемо бачити своїх дітей.
   17 червня бібліотека-філія№8  провела гравікон (гра, вікторина,конкурс) «Хай щастю дитини не буде кінця», для створення позитивного настрою та відпочинку дітей мікрорайону «Шкільний».
   Діти, розділившись на команди, приймали активну участь у пізнавальній грі  «Острів Всезнайок» та музичній вікторині «Ми з країни Мульті-пульті», задіявши свої знання з літературних творів.
   Свої  мрії та бажання діти висловили барвистими малюнками у конкурсі «Я малюю радість!».  
   Захід пройшов жваво та весело, присутні отримали емоційне задоволення від спілкування.

пʼятницю, 13 червня 2014 р.

Правова абетка «Закон про мене – мені про закон»



                  
   Становлення в Україні демократичної правової держави потребує суттєвого  підвищення правосвідомості кожного громадянина, його правової культури,  активної громадянської позиції. Людина повинна знати, як потрібно діяти в тій чи іншій життєвій ситуації, регулювати поведінку і дії згідно з вимогами чинного законодавства. Особливо це потрібно людям з обмеженими фізичними можливостями.
        Колектив бібліотеки-філії №8 підготував та провів з учнями СЗОШ №3            правову абетку «Закон про мене – мені про закон»
     Діти переглянули слайд-презентацію «Молодість: права, гарантії, захист»,       активно приймали участь у грі-бесіді: «Великі права маленької людини».
  Переможці конкурсу малюнків «Конституція в моєму житті» отримали  заохочувальні призи.






середу, 4 червня 2014 р.

Берег дитинства - світла надія

      Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в діях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
         3 червня до Міжнародного дня захисту дітей колектив бібліотеки-філії №8 провів святкову мозаїку "Берег дитинства - світла надія" з учнями початкових класів пришкільного дитячого оздоровчого табору "Сонечко".
          Діти дізналися багато цікавого на інформ-хвилинці "Хай щастю дитини не буде кінця" про історію походження свята, про міжнародну організацію ООН, яка прийняла важливий документ під назвою "Конвенція про права дитини", прослухали перелік своїх прав. Учні були залучені до участі у казковій вікторині "Зустріч з казкою"; вікторинах на ерудицію та розгадуванні загадок "Знавці казок", "Знавці загадок". Надалі бібліотекарі підготували дітям майстер-клас з малюнку "Світ барвистий, веселковий". Також учні переглянули пізнавально-розважальну слайд-презентацію "У мандри запршують книги".
           Діти активно та з цікавістю приймали участь у іграх "Розіграш призу" та "Почепи яблука".
           По закінченню святкової мозаїки, бібліотекарі привітали дітей із початком літніх канікул, побажали весело та цікаво провести їх, гарно відпочити та оздоровитись, а головне, щоб протягом літа діти не забували приходити до бібліотеки, адже там на них чекають їхні друзі - книги.