суботу, 21 лютого 2015 р.

Книжкові виставки 2015






Плекатимеш мову – цвістимуть сади



    21 лютого  - день особливий. Його називають міжнародним днем рідної мови. Він відзначається всім світом, бо рідна мова для кожного народу – найкоштовніший скарб. Без мови немає і народу.
     Ми, українці, повинні знати, любити і шанувати свою мову. Вона – одна з найдавніших, найбагатших, наймелодійніших, які тільки існують на білому світі.
     Колектив бібліотеки-філії №8  підготував та провів літературно - музичне свято «Плекатимеш мову – цвістимуть сади» з учнями загальноосвітнього закладу №16. Мета заходу ‑ загострення уваги до розмаїття та багатогранної краси української мови, а також  розширення знань про рідну мову та прищеплення любові і бажання нею розмовляти.
     Напередодні у бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Скарб України – рідна мова»

     Бібліотекар Юрченко Г.М. розповіла учням про нашу рідну українську мову, про звичаї українського народу, про красу рідного краю.
     Щоб підкреслити багатство і красу нашої мови, гості читали вірші українських поетів Любові Забашти, Юлії Косинської, Ліни Костенко, Миколи Сингаївського та інших, які супроводжувалися музичними творами.  Присутні переглянули електронну презентацію «Мова – душа народу».
      Враження від почутого ще раз засвідчили милозвучність української мови, що є незаперечним фактом, відомим в усьому світі. По завершенню свята, учасникам було запропоновано перевірити свої знання в інтелектуальній грі «Мови рідної розмай», яка пройшла пізнавально, весело, оригінально. Найголовнішим є те, що усім учасникам дуже сподобалися  щирі посмішки  та дружній обмін позитивними емоціями.

пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Будуємо успішну кар'єру - ярмарок професій

 

   Вибір професії - усвідомлене визначення людиною сфери діяльності, яку вона прагне опанувати і довгий час нею займатися. Це один з найважливіших етапів на життєвому шляху людини.Свідомо обрана професія допомагає людині реалізувати свої фізичні, розумові та душевні сили.
   З метою допомогти старшим підліткам правильно та свідомо обрати професію, спираючись на власні здібності, інтереси, цінності та можливості, колектив бібліотеки-філії №8 підготував та провів ярмарок професій "Будуємо успішну кар'єру" для учнів 10-11 класів загальноосвітньої школи №7 імені О.С.Пушкіна.
    На захід було запрошено спеціаліста відділу організації профорієнтації Кіровоградського міського центру зайнятості -Тетяну Ребець. Вона ознайомила молодь з професіями, які мають попит на ринку праці,та зорієнтувала у виборі професії  за знаком зодіаку, провела тестування.
    Присутні залюбки давали відповіді на запитання веселої вікторини "Відгадай професію" активно приймали  участь у іграх та конкурсах , які підготували бібліотекарі.
     Слайдова презентація  ознайомила молодь з онлайн-професіями, та професіями, що з'явилися зовсім недавно.