пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

«Бібліотека – джерело екологічної інформації» - День бібліографії



    22 квітня колектив бібліотеки-філії №8 , що на мікрорайоні «Шкільний», підготував та провів День бібліографії «Бібліотека – джерело екологічної інформації» з учнями загальноосвітнього закладу №16.
    На межі 3-го тисячоліття екологія стала для всього людства не лише наукою, але й причиною замислитися як жити і поводити себе у ставленні до навколишнього середовища.
    Напередодні у читальному залі бібліотеки  було оформлено книжкову виставку «Екологія XXI століття» та запропоновано інформаційно-бібліографічний фуршет «Людина та природа»,  до якого була включена література по темі заходу та підготовлений веб-список «Наша Планета – колиска життя».

    Веб-бібліографічний серфінг «Нехай земля квітує всюди» допоміг дізнатися про офіційні сайти з питань екології.
    Всі присутні отримали консультацію про пошук інформації в каталогах та картотеках бібліотеки, переглянули відеофільми, залюбки відповідали на запитання вікторини, активно брали участь у конкурсах та іграх. Також учасники поділилися своїми враженнями від почутого та побаченого.

    День бібліографії не лише інформував присутніх про стан навколишнього середовища, а підвів їх до усвідомлення того, що вони маленька частинка великої планета Земля і повинні завжди думати про її майбутнє.


пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Книга єднає

        2 квітня на площі біля міської ради відбувся «Читай  - фест – 2015» та фабрика читацьких талантів «Крок до успіху», які організувала центральна  дитяча  бібліотека Кіровоградської  МЦБС з нагоди Міжнародного дня дитячої книги.
          Бібліотека-філія №8 разом зі своїми користувачами  також взяла участь в цьому святі . Молодші шанувальники книги були перевтілені в книжкових та літературних героїв, а гордістю нашої бібліотеки стала Анна Тесленко , яка гарно та проникливо виконала пісню Марії Яремчук «Весна».


          Завдяки по справжньому святковій атмосфері всі присутні отримали незабутні емоції  та відчули, що дійсно «Книга єднає!»

         Читай, Кіровоград…)))

Усмішка, як подарунок – книжкова сміхотерапія

    Достовірно невідомо як і в якій країні з’явився День сміху.  Але сьогодні це вже не так важливо, оскільки 1 квітня вважається загальновизнаним святом гумору та веселощів. У цей день усі веселяться, жартують, влаштовують розіграші.
   З метою подарувати позитивні емоції, гарний настрій та можливість просто відпочити,  колектив  бібліотеки-філії №8 провів книжкову сміхотерапію  «Усмішка, як подарунок» з дітьми та юнацтвом мікрорайону «Шкільний».
    Згадали великих майстрів дотепного слова О.Вишню, С. Олійника, П.Глазового, Є. Дударя, гумор та сатира яких досягла усіх куточків України,  перегорнули сторінки романа Ільфа і Петрова «Дванадцять стільців».
    Програма свята була насиченою та цікавою: різноманітні конкурси, жартівливі  ігри, вікторини,  веселий серпантин гумористичних історій та анекдотів.

    Додали посмішок та сміху комедійні відеоролики.