вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Відео-перегляд «Україна в жорстоких обіймах війни»



    Жовтень-листопад – останні місяці, які чарують нас не лише різнокольоровим листям, а й славетною подією – звільнення України від німецько-фашистських загарбників.
     Саме цим подіям і був присвячений відео-перегляд «Україна в жорстоких обіймах війни», який підготували бібліотекарі філії №8 для підростаючого покоління.
     Перегляд документального циклу «20 кроків до мрії. Україна у Другій світовій війні. Визволення» на прикладі історичних фактів показав, якою ціною далась перемога над загарбником нашої Батьківщини та навіяв почуття патріотизму та національної свідомості.

четвер, 15 жовтня 2015 р.

BIBLIOмайданчик «Мужні серця Батьківщини»



         День Захисника України ми відзначаємо у свято Покрови Пресвятої Богородиці, адже традиція вшанування нашого війська бере свій початок ще із часів Київської Русі.
 14 жовтня з нагоди Дня захисника України на мікрорайоні «Шкільний» відбулося свято «Козацькому роду нема переводу», в якому активну участь взяла бібліотека-філія №8, розгорнувши свій BIBLIOмайданчик.

        Мешканці та гості району із задоволенням стали учасниками  підготовленої бібліотекарями конкурсно-ігрової програми. Цікавою була візуальна вікторина «Знай гетьмана в обличчя», свою силу та спритність майбутні захисники проявили в змаганнях: армреслінг,

 надування кульок 

та піднімання гантелі.


       Багато уваги привернув майстер-клас «Зроби оберіг для воїна», до якого не залишився байдужим жоден присутній. Янголів-охоронців, які були виготовленні власноруч, волонтери передадуть нашим воїнам.


       Свої щирі побажання та подяку можна було висловити на інтерактивному стенді « Бажаємо захисникам…».

«Для чесних і сміливих» - конкурсна програма



    До Дня Українського козацтва та захисника України  колектив бібліотеки-філії №8 підготував конкурсну програму  «Для чесних і сміливих», яку провів для учнів 8-В класу загальноосвітньої школи №16 разом зі шкільними бібліотекарями.
    Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.
    Історичний репортаж «Україна – славний край козацький» розширив знання присутніх про історію козацтва.

    Діти продемонстрували свої знання побуту та звичаїв козаків, взявши участь у історично-патріотичній вікторині «Козакуйте, козаки».

    Проявити  гарні знання з історії, кмітливість та ерудицію можна було  активно змагаючись у конкурсах.