пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Про біль, про муки, пам’ятайте, люди



    День памяті жертв Голодомору  і політичних репресій  щороку відзначається в Україні в четверту суботу листопада. Такої страшної трагедії, яку пережили українці  у 30-х роках не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства.
    Пам’яті тих, хто загинув від голодомору та репресій, був присвячений вечір історичної правди  «Не звільняється пам'ять, відлунює знову роками», який провів колектив бібліотеки-філії №8  27 листопада з дітьми та підлітками мікрорайону.
    Мета: вшанувати пам'ять безвинно замучених голодом та репресіями людей, виховувати почуття співпереживання, поваги до минулого України, сприяти поверненню історичної пам’яті.
    Напередодні в читальному залі була оформлена історична викладка- інсталяція «Скорбота пам’яті людської», яка розкрила суть більшовицького тоталітаризму та його наслідки.
   Події  про  страшну трагедію тих часів сколихнули серця присутніх, заставили переосмислити нашу історію, трагічні її сторінки.
    Відео-перегляд «Стежками болю і мук», в якому очевидці розповідали про ті часи, емоційно зворушив  запрошених. Наостанок присутні запалили «Свічку памяті» та схилили голови в скорботі.

вівторок, 17 листопада 2015 р.

День інформації «Бути здоровим – модно!»



    Здоровя – обов’язкова умова життя кожної людини. Тільки здорова людина життєрадісна, сповнена енергії може ефективно реалізувати свої потенціальні можливості. 
    Як зберегти своє на здоров’я довгі роки? Як бути бадьорим і впевненим у собі, не скаржитись на своє з здоров’я?
    На всі ці запитання  давали відповіді бібліотекарі філії №8, що на «Шкільному» мікрорайоні, організувавши День інформації «Бути здоровим – модно!»
    Книги, представлені на книжковій виставці «Стиль здорового життя» ,вміщували  інформацію про здоровий спосіб життя, рекомендації щодо фізичного загартування людини, боротьби зі шкідливими звичками.

    З інформаційного міксу «Феномен життя і здоровя» присутні дізналися секрет того, як зберегти красу та молодість на довгі роки.
     Про складові компоненти їжі, позитивний вплив правильного харчування на здоровя людини,  гості зрозуміли  взявши участь у бібліокросі «Яке харчування таке й здоровя». 




    Відеоперегляд «Шкідливі звички: міраж і дійсність» надав інформацію про ризики сучасного життя, негативний вплив шкідливих звичок, нагадав про необхідність відповідального ставлення до свого здоров’я, навчив соціальним навичкам безпечної поведінки.
    Протягом дня у бібліотеці працювала приймальня «Доброго лікаря», де кожен бажаючий міг поміряти тиск, навчитися як це правильно робити та отримати корисну інформацію.


   Протягом заходу запрошені впевнилися, що бути здоровим модно і економічно вигідно.