суботу, 23 квітня 2016 р.

Хай квітує Земля!



      Природа – життя. Вічне, таке прекрасне, таке цікаве і загадкове,  що скільки б ми його не вивчали, - таємниці завжди залишаються, і скільки б не милувалися його красою, - воно завжди приноситиме радість. От тільки слід свято берегти це життя.
        З метою спонукати дітей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля, виховання почуття відповідальності за збереження природи , у бібліотеці філії №8 відбувся 22квітня екологічно – інформаційний марафон «Гармонія людини і природи», на який було запрошено учнів 3го класу ЗНЗ №16
         Екологічна стежина «Чарівне моє довкілля» донесла  до уваги дітей, що всі люди на планеті повинні турбуватися про долю спільного довкілля, адже воно – джерело тепла, добра і краси. Вони дізналися, як людина впливає на природу і чому потрібно охороняти навколишнє середовище.
           Розповідь – екскурс «Чорний біль над білим світом» поглибив знання присутніх про аварію на Чорнобильській АЕС, спонукав ще раз проаналізувати, осмислити події цієї трагедії.
            Під час заходу учні з захватом переглянули інтернет-подорож «Чудова, прекрасна наша Земля», де чарівна природа Землі  не залишила їх байдужими. Відео ролик «Тварини Чорнобиля» спонукав дітей замислитися про всемогутність і безсилля людини.
           Третьокласники залюбки брали участь у цікавих та різноманітних вікторинах і іграх, де показали свою ерудованість, креативність; у інтерактивній грі «Бережи природу для людського роду», створивши «Дерево добрих справ», де вони висловили думки щодо свого внеску у збереження навколишнього середовища.

середу, 13 квітня 2016 р.

Сузір’я професій



Сузір’я професій
12 квітня 2016 року бібліотекарі філії №8, що на «Шкільному», підготували та  провели для учнів 8В класу загально-навчального закладу №16 профбутик  «Сузір’я професій».
Мета заходу - допомогти учням у виборі своєї майбутньої професії, керуючись  формулою: «Хочу, можу, треба». Хочу – бажання, інтереси, схильності особистості; можу – знання, здібності, психологічні особливості, стан здоров’я; треба – запити ринку праці, потреба в кадрах.
Профтайм «Пошук, професія, покликання» зорієнтував присутніх на те, як потрібно обирати професію, про труднощі, що виникають під час її вибору.
Як вибрати професію по знаку зодіаку, гостям було цікаво дізналися з бібліотечного журфіксу «Гороскоп. Професія та ти…».
З медіо-панорами «Професії, що  мають майбутнє» присутні дізналися про нові професії, що користуються попитам; онлайн-професії та професії, що з’являться найближчим часом на ринку праці.
Восьмикласники були активними, ерудованими,  веселими  і відповідали на запитання ділової  гри «Калейдоскоп професій», взяли участь у вікторині «Впізнай професію», і в рольовій грі «Мікрофон».
Дітям було запропоновано книжкову виставку «Читай як я, читай краще за мене!!!», щоб краще підготуватися до ЗНО, великий вибір буклетів про те, як зареєструватися в службі занятості, знайти роботу по душі. Бібліотекарі, побажали  присутнім обрати професію до душі і стати справжніми професіоналами своєї справи.