вівторок, 29 листопада 2016 р.

Скорботною пам’яттю свічка горить



Українська історія багата на важкі, трагічні події, але навіть серед них період 1932-1933 років вражає своєю нелюдською жорстокістю. У центрі Європи, у країні, яку називали «житницею», від голодної смерті загинули мільйони хліборобів, вимерли цілі родини, хутори, села.
Щоб вшанувати світлу пам’ять безвинно замучених голодом людей, бібліотекарі філії №8, що на «Шкільному» мікрорайоні, провели годину скорботи  для учнів сьомого класу загальноосвітнього навчального закладу №7.
Під час бесіди «1933- трагедія голоду» діти поглибили свої знання про роки Голодомору в Україні та його наслідки для українського народу.  Продовжився захід переглядом фільму  « Голодомор очима очевидців»,  який вразив та зворушив учнів, адже без сліз  його дивитися неможливо.
З книгами на цю тематику школярі познайомилися, прослухавши огляд літератури « 1932 – 1933 Забуттю не підлягає»
Цей захід дав змогу дітям глибше пізнати історію свого народу та країни.


вівторок, 8 листопада 2016 р.

Новий погдяд на старі речі



На черговому засіданні жіночого клубу за інтересами «Мальва», яке пройшло  на базі бібліотеки-філії №8, відбулася школа економії  «Новий погляд на старі речі», тому, що тема економії дуже актуальна у теперішній скрутний час.
    Захід супроводжувався переглядом відеороликів та літератури з цієї теми, де пропонувалося увазі запрошених багато цікавих ідей по створенню нових красивих і незвичайних речей, використовуючи старі.
    Гості  дізналися про печворк (клаптикове шиття), який стає все більш популярним, де творчі люди вигадують все нові і нові креативні речі, які можна виготовити з того, що є вдома.
    Бібліотекарі акцентували увагу  господинь на енергозбереженні у своїй оселі, з метою заощадження.
   У дружньому колі, за чашкою смачного чаю, в затишній обстановці, жінки поділилися своїми секретами домашньої економії та отримали  заряд позитивних емоцій.

середу, 2 листопада 2016 р.


Креативні виставки


    Наш колектив хоче бачити свою бібліотеку сучасною і такою, що розвивається тому наш візуальний ряд  оригінальний, нестандартний  та виходить за межі звичних норм нашої бібліотеки.