вівторок, 21 лютого 2017 р.

Зима, що змінила історію



Останні три роки ми живемо на зламі. Зима 2013-2014 багато що змінила в нашому житті. Перед країною і народом постала загроза знищення свободи і незалежності  Батьківщини. Ставши на захист своєї землі,  наші співвітчизники проявили національну відвагу та силу духу.
 Протягом дня бібліотекарі філії №8, що на «Шкільному» мікрорайоні, з метою вшанування пам’яті героїв Революції Гідності, пропонували  користувачам та гостям переглянути фільм «Небесна Сотня» з циклу «Зима, що змінила історію».  
Трагічні кадри не залишили байдужими відвідувачів бібліотеки, які разом з героями фільму відчули все: і радість, і безвихідь, і горе, і біль, і гордість, і повагу…


пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Вечірка полум’яних сердець



         Найкращими подарунками на свято є солодощі та «валентинки» — символічні листівки у формі сердечок, які містять привітання та признання у коханні.
         Тож, в приміщенні бібліотеки-філії №8, що на «Шкільному» мікрорайоні, у переддень Свята  закоханих, відбулася романтична вечірка «Очима ти сказав мені люблю».
В рамках заходу  були організовані ігри, вікторини, розваги. Всі охочі брали участь у майстер-класі «Сердечні подарунки»  з виготовлення головного символу свята  -  «валентинки». Запрошені проявили максимум фантазії,  творчого натхнення в інтерактивному конкурсі «А краще – просто напишу…»,  заповнивши виготовлені «валентинки» різними побажаннями.

Для створення амурного настрою бібліотекарі створили романтичний куточок-інсталяцію «Серця двох». Це трішки чудернацька «закохана пара» та література про кохання у вигляді серця.

         Емоційно-піднесена  святкова атмосфера , що панувала у залі під час заходу, продовжувалася і за чаюванням. Гості з захватом робили селфі на фоні «закоханої  пари» та переглядали книги з виставки.

середу, 1 лютого 2017 р.

Співець Степової Еллади



Січень багатий ювілеями, але для нас, жителів Кропивницького, найбільш значимий  із них – день народження Євгена Маланюка. Своїми творами відомий поет прославив рідний край.
В рамках обласного тижня поетичного читання «Мандри в пошуках України», колектив бібліотеки - філії №8 організував для молоді мікрорайону слайд – огляд «Євген Маланюк: шлях емігранта, творчість патріота». В кадрах старих світлин занотувалася пам`ять про доленосні миті життя людини, яка своєю працею служила Батьківщині. Навіть  еміграція не стала на заваді проявам любові та туги до рідної землі.
Гостям бібліотеки була представлена викладка літератури «Поет абстрактів і контрастів». Кожен учасник заходу отримав бібліографічну листівку «Євген Маланюк: розтоптані пелюстки долі» , яку створили та презентували бібліотекарі.


Учні загальнонавчального закладу №16 Альона Гергардт, В`ячеслав Дорошенко та Микита Рибалко декламували  улюблені вірші поета та поділилися з присутніми своїми враженнями від творів славетного земляка.