субота, 13 липня 2024 р.

З Україною в серці.

 

15 липня Україна відзначає  День Української Державності. Свято встановлене з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів легендарних слов’янських князів Давньої Русі, продовжувалося за часів Гетьманщини та утвердилося в ХХ столітті.

         До святкування Дня Української Державності в нашій книгозбірні  була презентована книжкова виставка «З Україною в серці!», яка спонукає користувачів зануритися в історію нашої держави, згадати традиції українського народу, вивчати державні символи.

         Адже  символіка – своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої  Державні символи, які є розпізнавальними знаками країни.

         В наш важкий час День державності також має протистояти вигаданому образу, який просуває російська федерація. Оскільки в системі дезінформації Москви українці нібито не є окремим народом з власною державою, а є складовою частиною російського народу.

Це свято нагадує громадянам України про те, що наш народ має багатовіковий досвід у державотворенні, власну культуру, самобутність та український характер.


 

        

четвер, 11 липня 2024 р.

Дитинство – країна чудових розваг та забав.

Літо – улюблена пора року всіх дітей: канікули, яскраві враження, цікаві книги, веселі пригоди. Літо – час для дозвілля, розваг та спілкування. Можна гратися з друзями, ходити на пляж, в парк, читати.

Чи просто, по-сусідськи, зайти до бібліотеки не тільки за книгою, а пограти в настільні ігри, переглянути  улюблені мультики, почитати чудові дитячі журнали.

У читальному залі протягом літа працює майстерня «Game-флікер». Діти залюбки виготовляють флікери , які схожі на їх улюблених героїв  із  комп’ютерних ігор.

Гарний настрій, хороші друзі, цікаві книжки, ігри та розваги – все що потрібно для чудових літніх канікул!