четвер, 29 серпня 2024 р.

Заміновані вірністю!

 

В 2019 році президент підписав указ про відзначення 29 серпня Дня памяті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет  і територіальну цілісність держави.

Сьогодні працівники бібліотеки-філії №8, що на «Шкільному» , підготували  своїм користувачам та відвідувачам відео перегляд «Заміновані вірністю!»  про наших Героїв, які стали на захист Батьківщини .

Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи рідну країну. Але цей день – для гідного вшанування їхньої пам'яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за захист та мир у наших домівках.

Війна триває , з кожним днем додаючи нові імена до наших втрат. Але ми віримо, перемога  і мир прийдуть на нашу землю.

Вічна пам'ять героям!


 

 

пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Моя Незалежність

 

Кожного року 24 серпня наша країна відзначає головне свято – День Незалежності України. Це свято – данина поваги борцям за свободу і становлення нашої Батьківщини – України.

Напередодні цього свята працівники бібліотеки-філії №8 підготували, для дітей та  батьків мікрорайону «Шкільного», колаж-майстерку «Моя Незалежність». Бібліотекарі привітали гостей зі святом, а потім занурили їх в історичну мандрівку «Моя Україна», де розповіли про нелегкий шлях встановлення незалежності.  

У читальному залі було оформлено ілюстративну виставку «Моя прекрасна і незалежна». Бажаючі прийняли участь у цікавій вікторині «Багатство нашого народу» та переглянули відеофільм «Найцікавіші місця України».

Діти творчо підішли до патріотичних майстер-класів: «З Україною в серці», де  з захопленням виготовляли прапорці, долоньки, патріотичні серця та янголів-охоронців; «Україна – це ти», на якому плели патріотичні браслети, намисто, брилки.

Наша постійна користувачка принесла з собою набір для плетіння браслетів з резинок і провела майстер-клас для присутніх. Не залишилась без уваги і майстерня флікерів « Game-флікер».

Цікаво, насичено, весело і з гарним настроєм пройшов день. Всі гості були креативні, творчі та активні. За це і отримали солодощі.