вівторок, 9 квітня 2019 р.

Рік «Піднебесної імперії» в Україні



2019 року Україна й Китай відзначили 25 років встановлення дипломатичних відносин. Тож не дивно, що цей рік проголошено роком Китаю в Україні.
В бібліотеці-філії №8, що на «Шкільному», з метою ознайомлення користувачів та відвідувачів із культурою, історією та літературою цієї дивовижної країни, бібліотекарі підготували книжкову виставку - інсталяцію «Привіт, Китай!», де окрім книг та журналів представлені предмети, пов`язанні з цією країною.
Китай дуже різноманітний і дивовижний. Це давня країна з багатою історією, яка подарувала світові чимало винаходів і рослин, з якими ми зустрічаємося щодень. Саме жителі «Піднебесної» є відкривачами чаю і рису, саме вони винайшли папір, порцеляну, компас, механічний годинник, парасольку, шовк та багато інших чудових речей.
Китай різний, побувавши в одній його частині, ви не зможете сказати, що знаєте цю країну. Адже буквально за тисячі кілометрів буде зовсім інший Китай, з іншою культурою, традиціями і навіть мовою.
Лише завдяки книгам можна легко і швидко мандрувати, тож запрошуємо Вас до нашої бібліотеки  для знайомства з цією загадковою країною!

Немає коментарів:

Дописати коментар