суботу, 24 квітня 2021 р.

Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…

 

26 квітня – знакова дата для України й усього цивілізованого світу, яка вже багато  років нагадує людству про наймаштабнішу техногенну катастрофу в світовій історії.

 До Дня пам’яті наслідків Чорнобильської трагедії у бібліотеці-філії №8  протягом дня проходив еко-бумеранг «Чорнобиль – це наш біль і пам’ять».       

Бібліотекарі нагадали користувачам та гостям про аварію на ЧАЕС, героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з "мирним атомом", які ціною свого життя ліквідовували наслідки катастрофи. Минуло тридцять п’ять  років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей.  Він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.  

 В читальному залі відбулася презентація виставки-спомину «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…». Під час презентації було представлено матеріали, в яких висвітлена тема ядерної аварії на ЧАЕС та її наслідки.

Маємо  надію, що у людства вистачить мудрості, волі та відповідальності, щоб іти далі зваженим і осмисленим шляхом, на якому не залишиться місця таким зловісним віхам, як Чорнобиль.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар