четвер, 18 травня 2023 р.

Вишиванка – український оберіг

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Вишиванка – це не лише прадавня частина святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу... Сьогодні, як і колись, вишита сорочка є надважливою річчю для кожного українця.

День вишиванки – справжнє народне свято, яке покликане зберегти споконвічні традиції створення українського одягу та його популяризацію серед сучасних українців.

Колектив бібліотеки-філії №8, що на «Шкільному», запросив своїх гостей на мистецькі посиденьки «Вишиванка – український оберіг».

Для відвідувачів була підготовлена виставка-ілюстрація «З Днем вишиванки» яка презентувала книги про вишивання з фондів книгозбірні та чудові вишиті витвори  наших читачів.

Про мистецтво вишивання розповідала та демонструвала свої прекрасні роботи наша гостя Козленко Галина Федорівна. Дітвора з радістю брала участь  у майстер-класах  «Паперові вишиванки» та «Патріотичні сердечка» .

Сьогодні, у час воєнного стану, не проводяться великі масові святкування, однак кожен із нас може одягнути вишиванку для підтримання духу українців по усьому світу та українських воїнів на фронті.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар