суботу, 15 лютого 2014 р.

ЦІНА ЧУЖОЇ ВІЙНИ



                                                                                ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇВ РАНУ –

                                                                                           ЦЕЙ ОДВІЧНИЙ БІЛЬ АФГАНІСТАНУ




      15 лютого 2014 року виповнюється рівно 25 років з того дня, коли останні підрозділи радянських збройних сил покинули територію Афганістану. Війна в Афганістані тривала з 27 грудня 1979 року неповні 10 років. 15 лютого 1989 року Радянський Союз завершив виведення військ з Афганістану, процес тривав 9 місяців. Цією подією завершився збройний конфлікт, що тривав майже десятиліття, в якому загинули понад 14 тисяч радянських військовослужбовців і щонайменше 200 тисяч афганців – як військових, так і цивільного населення.

       До цієї дати бібліотека-філія №8 Кіровоградської МЦБС підготувала викладку матеріалів     «Ціна чужої війни». Протягом дня наймолодші користувачі нашої бібліотеки дізнавалися про події, які до недавно були маловідомими та переглянули документальний фільм про війну в Афганістані.
 

       Ця дата повинна нагадувати всім, що війна не потрібна людям. Молоде покоління має знати, що серед нас живуть герої, які в 20 - 30 років стали свідками і учасниками бойових подій і нагороджені орденами і медалями .
       Час іде, а біль не вщухає, пам’ять береже афганські події вже двадцятип’ятилітньої давнини. Вічна пам'ять загиблим! Пам’ятаймо про мертвих, згадаймо і подбаймо про живих!

Немає коментарів:

Дописати коментар