четвер, 6 березня 2014 р.

Ми тебе не забули, Тарасе

    І знову - березень... І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г. Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
   Т.Г. Шевченко - це слава і гордість українського народу. Він росте і розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.
По всій нашій милій Україні проходять Шевченківські дні з нагоди 200-річчя з дня його народження. І тому наша бібліотека-філія №8 4 березня провела ювілейне свято "Ми тебе не забули, Тарасе" з 4 класом ЗОШ №16.


   Бібліотекарі зробили уявну подорож Шевченківськими дорогами, де розповіли про життя і творчість Т.Г. Шевченка. Також запропонували розгадати кросворд "Чи знаєте ви твори Шевченка?", літературні вікторини "Сторінки життя Великого Кобзаря", "Ім'я Шевченка стукає в серцях". У кінці заходу діти переглянули презентації "Тарасе" та "Ексклюзив! Тарас Шевченко", в яких було показано, що і у наш час творчість Шевченка стала невід'ємною часткою духовного життя народів світу, їх зброєю в боротьбі за суспільну думку, мир, свободу й демократію. Минуть роки, змінюватимуться покоління, та твори Великого Кобзаря завжди будуть новими і актуальними.


Немає коментарів:

Дописати коментар