вівторок, 22 липня 2014 р.

Вироби, що зберігають тепло людських рук

    Творчість є постійним супутником людини в її повсякденному житті. Часто ми навіть не замислюємось над тим, що якась дрібна річ, зроблена своїми руками - це вже творчість, через яку ми проявляємо себе як особистості, розкриваємо свій внутрішній світ.
        В даний час модним і популярним стає hand made. Дослівний переказ з англійського - "руки роблять", тобто "зроблено вручну".
      Останнім часом одним з найбільш популярних предметів для створення всіляких виробів вважаються звичайні пластикові пляшки, які вже досить широко увійшли в повсякденне життя. Викидаючи їх через непотрібність, ми тим самим завдаємо шкоди навколишньому середовищу, навіть не замислюючись про те, що з них можна створити багато різних і цікавих поробок.
        Наша бібліотека-філія №8 22 липня організувала та провела творчу майстерню на засіданні жіночого клубу "Вироби, що зберігають тепло людських рук", на якій читачі виготовили своїми руками безліч цікавих арт-об'єктів. Присутні мали змогу переглянути відео, на якому було показано детально як робити арт-об'єкт який їх цікавить, дещо бібліотекарі самі показували, а дещо користувачі самі фантазували і на своє здивування отримували чудові оси, бджілки, лілії, різноманітні квіти, домашні тваринки, вази для квітів і т.д. Тобто перетворювали "непотрібне сміття" у витончені вироби.
        Все що зроблено своїми руками - індивідуально. Кожна річ "вбирає" в себе людські емоції і тепло, тому така річ несе в собі позитивну енергетику. Зараз все більш популярні речі ручної роботи.
          І тепер члени жіночого клубу з впевненістю можуть сказати: "Викидати пластикові пляшки не варто, адже додавши трохи фантазії, вони можуть стати відмінною прикрасою і доповненням до інтер'єру".



Немає коментарів:

Дописати коментар