пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Про біль, про муки, пам’ятайте, люди



    День памяті жертв Голодомору  і політичних репресій  щороку відзначається в Україні в четверту суботу листопада. Такої страшної трагедії, яку пережили українці  у 30-х роках не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства.
    Пам’яті тих, хто загинув від голодомору та репресій, був присвячений вечір історичної правди  «Не звільняється пам'ять, відлунює знову роками», який провів колектив бібліотеки-філії №8  27 листопада з дітьми та підлітками мікрорайону.
    Мета: вшанувати пам'ять безвинно замучених голодом та репресіями людей, виховувати почуття співпереживання, поваги до минулого України, сприяти поверненню історичної пам’яті.
    Напередодні в читальному залі була оформлена історична викладка- інсталяція «Скорбота пам’яті людської», яка розкрила суть більшовицького тоталітаризму та його наслідки.
   Події  про  страшну трагедію тих часів сколихнули серця присутніх, заставили переосмислити нашу історію, трагічні її сторінки.
    Відео-перегляд «Стежками болю і мук», в якому очевидці розповідали про ті часи, емоційно зворушив  запрошених. Наостанок присутні запалили «Свічку памяті» та схилили голови в скорботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар