четвер, 26 січня 2017 р.

Крути - бій за майбутнє



29 січня в Україні відзначають День памяті Крут – саме там, у 1918 році, відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Колектив бібліотеки-філії №8 підготував та провів для  учнів загальноосвітньої школи  №7 годину-реквієм «Крути – бій за майбутнє», присвячену тим трагічним подіям.
Зі сторінок незвичайної історії  «Юнацтво сповнене надії» присутні дізналися як молоді герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління.
Нікого не залишив байдужим  перегляд фільму «Григорій Піпський», який заснований на реальних подіях і розповідає про справжню людину -  20-річного юнака, який брав участь в бою під Крутами та був розстріляний більшовиками.
 При обговоренні фільму, гості висловили свої почуття  щодо  побаченого,  дали свою оцінку тим подіям, усвідомили  своє право жити на власній землі та святий обов’язок – боронити її.
Юнакам бібліотекарі побажали мати такі ж людські якості, які мали герої фільму: любов до України, мужність , героїзм, волелюбство.
             Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись у далекому 1918-му, перебуває у перших рядах героїв, що боронить Україну на Сході.

Немає коментарів:

Дописати коментар