середу, 30 січня 2019 р.

Навіки молоді герої Крут



29 січня день памяті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам'ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї. А її дата – днем національної трагедії.
До цієї дати бібліотека-філія №8 провела історичну годину «Квіти у полі, там де Крути» для учнів загальноосвітньої школи №7. Захід проводився з метою ознайомлення юного покоління з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав  своє життя.
Цікавою та змістовною була  документально-поетична композиція «Ніколи не забути цих юних душ нескорених політ». Бібліотекарі наголосили, що це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можна. Поетичні рядки торкнулися струн душі, які змусили  затріпотіти юні серця.
Під час заходу присутні переглянули документальний фільм «Крути» та взяли участь у вікторині «Памятай про Крути!». Відповідаючи на запитання гості давали оцінку тим трагічним подіям та проводили паралель з сьогоденням.
Перегляд книжкової викладки «Крути: перші кіборги » наголосив, що сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби на Сході України.




Немає коментарів:

Дописати коментар