четвер, 12 грудня 2019 р.

Права, можливості і вибір


Під такою назвою пройшов День інформації в бібліотеці – філії №8, що на «Шкільному».
 Тематика проведеного в рамках Всеукраїнського Тижня права заходу сприяла підвищенню рівня правової культури користувачів бібліотеки. Інформувати  наших громадян про їхні права та обов’язки, забезпечені нашим основним законом – Конституцією України, було сьогоднішньою метою бібліотекарів.
Для відвідувачів бібліотеки була підготовлена книжкова виставка правової направленості «Ти – людина, значить маєш право», присутні мали змогу прослухати огляд літератури «Є права у кожного із нас».
Наші гості, учні спеціалізованої загальноосвітньої школи №3, з увагою слухали інтелект - шоу «Знання законів – знання прав», щоб потім у вікторинах та конкурсах на практиці використовувати отримані знання.
Перегляд відеофільму «Конвенція ООН про права дитини» ознайомив школярів з історією створення конвенції та дав змогу довідатись про свої права, обов’язки і відповідальність.
Молодші читачі на прикладі любимих казкових героїв  презентації  «Абетка твоїх прав у країні казок» дізналися про порушення своїх прав.
Всім категоріям користувачів була надана інформація по їхніх запитах щодо пенсійної, медичної реформ, новин Децентралізації.
Захід пройшов цікаво, змістовно, засвідчив небайдужість наших читачів до питань правової обізнаності, формування правової свідомості  і правомірної поведінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар