пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Рідна мова. UA


Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства
П. Куліш
До Міжнародного дня рідної мови колектив нашої бібліотеки, спільно зі шкільною бібліотекою, провели мовну QR-гру “Рідна мова. UA” для  учнів 6-А класу загальноосвітнього навчального закладу  №16.
Під час заходу діти поринули в чудовий і прекрасний світ нашої мови, дізналися про роль мови у житті людини. Юні шанувальники рідного слова виявилися гарними знавцями українських прислів’їв, приказок та загадок.
Присутні із задоволенням взяли участь у вікторинах  «Горджуся і радію, що рідною мовою я володію»,  «Подорож океаном рідної мови» та впоралися із завданням, читаючи скоромовки.
Підлітки  залюбки грали в гру «Вгадай фразеологізм», де за допомогою міміки та жестів потрібно пояснити, про який фразеологізм йде мова.
Цікавою для дітей була QR-вікторина «Хто автор вислову про мову?», де закодованим є лише вислів, а за допомогою своїх телефонів  діти знаходили автора.
Кожному учневі подарували «Абетку побажань» та спонукали говорити рідною мовою, бути справжнім українцем!
Відзначення Міжнародного дня рідної мови було спрямовано на забезпечення школярів інформацією про шлях становлення української мови, прищеплення і розвиток почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.

Немає коментарів:

Дописати коментар