вівторок, 28 квітня 2020 р.

Міжнародний день танцю.


         Танець – невід’ємна частина культури. Народні танці займають значне місце в житті кожного народу поряд з піснею та народними звичаями. Колись давно танці, як і співи мали обрядовий, релігійний зміст.
         Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі, тому прекрасний танець є джерелом натхнення для художників, скульпторів, акторів…
         Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО. 29 квітня весь танцюючий світ справляє своє професійне свято – театри опери та балету, танцювальні ансамблі і школи, професійні та самодіяльні артисти.
         Це свято близьке і жителям нашого міста, адже недаремно декілька років тому виник слоган: «Кіровоград – танцювальна столиця України». 
         Танець у нас завжди любили. Згадаймо «Ятрань», колектив визнаний одним із найкращих у  світі в 1980-і роки.  Не забуваймо  славні «Зоряни», вправною майстерністю яких можна насолоджуватися і сьогодні. А ще ж і «Пролісок», «Світанок»,« Росинка» , а…що можна сказати, не вистачить місця на аркуші паперу, щоб згадати всі танцювальні колективи нашого краю. Не вірите? Загляніть в Інтернет. Більше 30 адрес різноманітних танцювальних шкіл, груп, студій і то лише в місті, а область…
Отож зі святом вас – жителі танцювальної столиці України!

Немає коментарів:

Дописати коментар