пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Шоколад!


          

          Бібліотека-філія №8, що на «Шкільному», вітає всіх ласунів із найсолодшим святом у світі.
Щороку 11 липня відзначають найкраще та найсмачніше свято – Всесвітній день шоколаду. Батьківщиною цього свята вважають Францію, де в 1995 році вперше відсвяткували цей день. Але у світі так багато любителів шоколаду, що досить швидко із національного французького свято перетворилося на всесвітнє.
В цей день прийнято влаштовувати свята та фестивалі, присвячені шоколаду. Різноманітні конкурси та вікторини, майстер-класи, забави – все пов’язано з цими ласощами. Це певно найвеселіший день у році, адже наукою встановлено, що темний шоколад викликає появу гормонів щастя – ендорфінів, які покращують настрій, сприяють відпочинку та підтримують тонус в організмі.
Спочатку шоколад вживали майя та ацтеки, корінні жителі Америки, у вигляді гіркого напою, приготовленого із плодів какао-бобів. З їхньої мови шоколад перекладається як гірка вода.
А в Європі, куди какао-боби привіз Христофор Колумб, шоколад навчилися робити густим та солодким. Лише в ХІХ столітті з'явилися перші тверді шоколадні плитки.
Сучасний шоколад може бути рідким, м'яким, твердим, чорним, білим, різнокольоровим, із різними добавками від фруктів і горішків, карамелі і печива до солі та перцю. Фантазії виробників немає меж.
Для наших користувачі ми підготували тематичну полицю до цього солодкого свята, де допитливі ласуни зможуть підібрати для себе цікаве та корисне читання: «Чарлі і шоколадна фабрика» Р. Дала для найменших, «Хліб і шоколад » М.Дочинця для любителів коротких етюдів із життя, детектив «Золушка в шоколаде» Д.Донцовой та різноманітні рецепти  ласощів із кулінарних книг та жіночих журналів.
А найбільшим любителям смачних ласощів хочемо нагадати, існує як мінімум 4 Дні шоколаду – 9 червня, 11 липня, 2 і 13 вересня. Святкуйте!




Немає коментарів:

Дописати коментар