пʼятницю, 24 липня 2020 р.

Майстер біографій


26 липня любителі літератури згадують про блискучого майстра  біографічних романів Андре Моруа.
Майбутній відомий письменник народився 26 липня 1885 року поблизу Руана в сім`ї промисловця. Закінчив ліцей і став працювати на фабриці батька.
Перший роман «Мовчання полковника Брембла» вийшов у світ у 1918 році, після Першої світової війни, участь в якій і дала матеріал для книги.
Коли розпочалася Друга світова війна письменнику вже було 54 роки, але він записався добровольцем у армію. Після поразки Франції він опинився у США, де продовжив займатися творчістю.
Творча спадщина Моруа дуже велика: більше 200 книг і понад тисячу статей. Він писав романи і новели, історичні праці та філософські есе. Але більшість читачів знають його, як прекрасного майстра біографічного жанру.
У центрі біографічних романів – творча особистість, людина дії, трудівник. Моруа цікаво прослідкувати, як формується характер особистості у зіткненні з людьми та подіями, історія виступає лише як полотно, на якому автор змальовує розвиток героя книги.
А героями його книг були Дж. Байрон і П. Шеллі, В Гюго, Жорж Санд, Дюма та інші відомі постаті.
Помер письменник у жовтні 1967 року, але його твори і надалі виходять з друку великими накладами. Отже книги залишаються цікавими і сучасному читачеві.
Завітайте до бібліотеки , познайомтеся з книгами цього чудового письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар