четвер, 13 серпня 2020 р.

Ернест Сетон-Томпсон - письменник, натураліст, художник

Майбутній письменник  народився в Англії 14 серпня 1860року. Коли хлопчику виповнилося шість років, уся родина в пошуках кращого життя, переїхала до Канади. Цей переїзд визначив подальшу долю письменника.    Хлопчику відкрився новий, незвичний світ лісів, де було багато різних птахів та тварин. Уже до закінчення школи він знав, що стане натуралістом.

Подорослівши Сетон-Томпсон взявся до своєї улюбленої справи – спостереження за тваринами. У цей час він пише і публікує багато статей про тварин, а в 1886 році виходить його перша книга. В 1898 році з`явилася книга «Тварини, яких я знав», яка змусила заговорити про Сетон-Томпсона , як про письменника, котрий відкрив для людини світ тварин.

Автор описував життя звірів на волі, де вони з`являлися в усій своїй красі, зі своїм особливим характером, звичками, долею, примхливі повороти якої захоплюють не менше ніж інтриги пригодницького чи детективного роману.    

Сетон-Томпсон у деталях  знав побут тварин, знав як вони виводять потомство, як знаходять їжу, і до яких хитрощів удаються, щоб обдурити своїх ворогів. Все це він узнав, коли десятки років спостерігав за тваринами. Але він був не лише вченим натуралістом, а й художником. Часто він сам ілюстрував свої книжки й залишив дуже багато малюнків тварин та птахів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар