пʼятниця, 21 січня 2022 р.

В єднанні сила і міць держави

22 січня1919 року на Софійській площі в Києві було урочисто проголошено Акт злуки двох держав: Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Збулась віковічна мрія нашого народу: роз’єднані частини України об’єдналися в єдину соборну держави.

Напередодні свята Соборності  колектив бібліотеки – філії №8, що на «Шкільному», підготував та провів історичне досьє «В єднанні сила і міць держави»  для своїх користувачів та гостей .

В читальній залі  була представлена тематична полиця «В єдності сила», всі зацікавлені мали можливість ознайомитися з інформацією про становлення України, як соборної держави .

Протягом дня бажаючі могли переглянути відеофільм «Соборність. Виклик довжиною в століття» та відео презентацію «День Соборності». Глядачі мали можливість поділитися думками та враженнями від перегляду.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Соборна Україна – це повернення окупованих Криму і частин Донеччини та Луганщини. Тому соборність залишається головною метою національних завдань.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар