пʼятницю, 11 листопада 2022 р.

Несу в майбутнє мову незабутню.

Слова росли із грунту, мов жита.

Добірним зерном колосилась мова.

Вона як хліб. Вона свята.

І кров’ю предків тяжко пурпурова.
Ліна Костенко

 

Кожна епоха приносить свої винаходи і відкриття. Найбільшим винаходом людства була писемність. Кожна освічена, культурна людина повинна досконало знати свою історію, витоки писемності, адже це є здобутком культури і духовної діяльності українського народу.

9 листопада − День української писемності та мови. З цієї нагоди для користувачів та відвідувачів нашої бібліотеки-філії №8, що на «Шкільному», колектив експонував книжкову виставку «Несу в майбутнє мову незабутню». На якій було представлено  книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу. Книги «Українська  легко!», «Сучасна українська мова», «Ділова українська мова», «Правильно – неправильно» та «Зрозумій мене» допомагають дотримуватися культури мови.

Попри все , щорічно, відзначаючи це Свято, ми готуємось задля відродження духовності, зміцнення державності та формування громадського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе в рідному слові. Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця!

Сподіваємось, що тепер наші користувачі будуть розмовляти українською мовою правильно, красиво та вишукано – бо воно того ВАРТЕ! 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар