вівторок, 14 лютого 2023 р.

Славний ювілей

 

Хто не знає Івана Петровича Котляревського? Хто разом із ним не реготав досхочу? Хто не журився, не плакав, не радів за його героїв?!

        І. П. Котляревський – велике серце України, піснетворець, добрий і мудрий пророк, великий правдолюб, який у свої твори перелив гарячу синівську любов до рідного народу, його героїчної історії, пісень і дум.

Уже 225 рік українці щиро сміються над пригодами Енея троянця в козацьких шароварах і жупані, "парубка моторного", що змушений був покинути рідний край і шукати нової вітчизни. А в підтексті поеми зашифровано цілий пласт нашої історії. В ній з усіма подробицями описані народні звичаї, розваги, наїдки, напої, одяг та інше. Енеїда стала справжньою енциклопедією української старожитності.

        З нагоди ювілею книги, працівники бібліотеки-філії №8, запросили  своїх користувачів та гостей на  вечір книги «Енеїда" – перша ластівка українського національного відродження» .

У читальній залі була презентована виставка однієї книги  «Іронію, сатиру, щирий сміх в ній Котляревський поєднати зміг».

Бібліотекар читального залу ознайомила гостей  з цікавими фактами створення книги, історією написання й видання якої  була досить складною  та цікавою.

 Молодші користувачі мали нагоду переглянути  мультиплікаційний  фільм про пригоди Енея, головного героя твору та взяти участь у вікторині «Страви з Енеїди».

 Творчість Котляревського має  виховне значення. На його творах вчимося любити свою Вітчизну, рідну мову, навчаємося бути чесними, працьовитими, виховуємо в собі високу моральність і героїзм, гуманність і оптимізм, переймаємо мудрість і красу добрих почуттів.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар