вівторок, 25 квітня 2023 р.

Чорнобиль.... Трагедія… Пам’ять…

 

26 квітня 1986 року – одна з трагічних дат в історії нашої  країни. День, коли Україну спіткала страшна трагедія – катастрофа, яку спровокував вибух на Чорнобильській АЕС. «Мирний атом», що вважався цілком безпечним, заподіяв шкоду, реальний обсяг якої і досі не визначений.

До роковин  Чорнобильської трагедії, працівники бібліотеки-філії № 8, пропонують Вашій увазі книжкову викладку «Чорнобиль чорний спомин, вічний біль».  З матеріалів викладки відвідувачі могли дізнатися про техногенну катастрофу та героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з радіацією. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

          Також читачі мали нагоду переглянути  відеофільм  «Чорнобильська катастрофа», щоб згадати про причини  та наслідки на аварії  на ЧАЕС. Перевірити  свої  знання про катастрофу, можна в онлайн-вікторині 

«Чорнобиль – трагедія світу».

 Чорнобиль залишається з нами фактично назавжди, оскільки головним його наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом тисяч років.

Тож  пам’ятаймо тих, хто собою захистив нас від атомного лиха, вклонімося їм низько.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар