четвер, 21 лютого 2019 р.

Мова – ДНК нації



Мова – це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Це великий скарб , який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.
Уже стало традицією відзначати Міжнародний день рідної мови різноманітними  заходами. Під назвою «Мова – ДНК нації» пройшов мовний лабіринт у бібліотеці – філії №8, що на «Шкільному» . Мета заходу привити любов до рідної мови, звернути увагу на те, що немає в житті нічого найдорожчого за рідне слово.
Сьогодні на гостину до нас завітали учні третіх класів загальнонавчального закладу №16, щоб разом з бібліотекарями цікаво та змістовно провести час.
Мовознавча мандрівка « Кращої, ніж рідна, мови не буває» познайомила  дітвору з історією свята . Гості були у захваті від  перегляду відеофільму «Цікаво про рідну мову» , тому що дізналися багато нових фактів.
Присутні жваво та весело брали участь у вікторинах та конкурсах.
Школярі могли познайомитися з літературою на книжковій викладці «У рідній мові - цілий світ», що розгорнута у читальній залі .
Сподіваємося, що юні гості будуть вболівати за рідне слово, вірити в його чарівну силу,адже воно того варте, бо це мова нашої країни!


Немає коментарів:

Дописати коментар