суботу, 16 березня 2019 р.

Славний син України



Іван Мазепа є однією з найяскравіших та найсуперечливіших постатей української історії.
Гетьман, який незмінно тримав гетьманську булаву протягом двадцяти років. Розумна людина з гарною освітою: володів кількома іноземними мовами. Мав талант до музики і віршів, цікавився книгами, архітектурою, живописом. Дбав про церкву і підносив її через будівництво храмів.
Іван Мазепа плекав ідею самостійності України. Втіленню цієї ідеї присвятив все своє життя, поставивши за мету створення незалежної держави.
         До дня народження славетного гетьмана бібліотека – філія №8, що на «Шкільному»,  запропонувала  своїм користувачам та відвідувачам  відео презентацію «Іван Мазепа – людина,політик,легенда»
Працівники бібліотеки підготували книжкову викладку «Порив до свободи», де гості могли ознайомитися з літературою про великого гетьмана. Фільм «Іван Мазепа» відтворив перед глядачами історію життя та складних стосунків із світом видатного українця.
Бібліотекарі зробили все, щоб зацікавити гостей постаттю Мазепи, адже такі генії, як Віктор Гюго, Ференц Ліст, Джордж Байрон, Володимир Сосюра аби кому не стали б присвячувати свої твори.
Тож кожен міг скласти свою власну думку про цю особистість, скориставшись книгами нашої бібліотеки та інформацією з інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар