пʼятниця, 2 вересня 2022 р.

Мова єднає всіх

Рідна мова важлива частина культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, це живе втілення історії народу, його культури та традицій. Недарма талановита  Ліна Костенко сказала: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

Працівники бібліотеки-філії №8, що на «Шкільному» , підготували та провели для своїх читачів інтелектуально-розважальну гру «Мова єднає всіх».

У читальній залі відбулася презентація книжкової виставки « Без мови немає народу», яка експонує  літературу,  що розкриває красу і велич нашої  мови.

Для малюків був підготовлений перегляд періодики для дітей «Наша преса на всі інтереси».  Бажаючі могли перевірити свої знання в онлайн вікторині « Українська, барвінкова, мелодійна рідна мова».

Присутні із задоволенням розгадували загадки, наполегливо розшифровували ребуси та веселилися читаючи скоромовки.

Під час заходу користувачі поринули в чарівний та різноманітний світ рідної мови, дізналися про роль мови у житті людини, нації.

Проведений захід був спрямований на розвиток  патріотизму, прищеплення поваги  та гордості за рідну мову, бо це мова нашої країни!


 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар