вівторок, 27 лютого 2024 р.

«Тигролови». Відомі і незвідані

 Під такою назвою відбулося рандеву з книгою у бібліотеці-філії №8. Захід присвячений  80-річчю з дня написання та публікування твору.

«Тигролови» українського письменника Івана Багряного – це ідеальний пригодницький роман , який символізує боротьбу гордого і волелюбного українського народу проти жорстокого тоталітарного режиму, що калічив людей фізично, але не зміг подолати їхню духовність.

У читальній залі, на розсуд читачам, презентовано  виставку-ілюстрацію  однієї книги «Українська пригода сторіччя», присвячену  «Тигроловам».

З кожної сторінки роману скорботно дивиться на читача історія знищення українського народу. І кожна сторінка запевняє, що такий народ знищити неможливо. Водночас автор зумів органічно поєднати сувору правду життя із захопливим сюжетом, тож оповідь про пригоди збіглого політв’язня Григорія Многогрішного у тайзі читається на одному диханні. Є тут і мисливські байки, і ризиковані рейди, і романтичне кохання — все, що так люблять читачі.

 Роман Івана Багряного «Тигролови» не втрачає привабливості для сучасного читача і залишається взірцевим для прийдешніх поколінь українських письменників.


 

         

Немає коментарів:

Дописати коментар