четвер, 21 березня 2024 р.

Чари поетичного слова

 Початок весни: перші теплі промені, що зігрівають землю, пробудження природи. Дуже приємно дивитися, як природа оживає й розквітає, надягаючи свій весняний наряд. Хочеться насолоджуватися кожною миттю весни.

Тож і не дивно, що саме на початку весни, а саме 21 березня, ми відзначаємо Всесвітній день поезії, а цьогоріч ще й Національний тиждень читання поезії «Ріки незмінно течуть додому» з 16 по 24березня. З цієї нагоди в читальній залі бібліотеки підготовлено книжкову виставку «Чари поетичного слова».

«В поезії живе душа народу» – розділ присвячено творам українських поетів. На книжкових полицях представлені збірки поезій як відомих сивочолих метрів української літератури, так і початківців, що тільки роблять перші кроки. В своїх поетичних творах автори оспівують сокровенне, найрідніше, без чого людина не може навіть уявити свого життя. Це батьківський край, любов до рідної землі, до коханих…

У розділі «Шедеври світової поезії» презентовано творчість класиків світової літератури. Коли немає можливості відвідати іншу країну, але є бажання познайомитись з культурою тієї чи іншої нації, допомогти у цьому може поезія. Читаючи вірші зарубіжних поетів, можна зрозуміти, які теми для них близькі, до чого закликають, чому навчають. 

         Творчість наших поетів земляків представлено розділом «Поети рідного краю». Багато з тих, хто виросли на цій землі увійшли до когорти славетних українських поетів, яких шанують навіть далеко за межами України.

         Війна змінила все наше життя… Створилось дві реальності: світ, в якому стріляють, помирають від куль і світ, в якому триває  життя. А поети своїми рядками ніби зшивають цю реальність, так народжуються нові поезії – вірші війни, саме такі твори ви можете побачити на полиці  «Вірші, обпалені війною».

Недаремно писав геній українського народу Тарас Шевченко: «Ну, щоб здавалося слова, слова та голос – більш нічого. А серце б’ється, ожива, як їх почує… ».

Тож насолоджуйтесь поезіями: від красивих та ніжних віршів про кохання до сильних та відчайдушних поезій про життя та смерть, вони здатні вразити серце і залишити незабутні враження.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар